Bli en bedre curler

Curling er en idrett med mange ensformige repetisjoner. Det er med andre ord god grunn til å trene skadeforebyggende. Skadeforebyggende trening og riktig belastningsstyring reduserer skaderisikoen.

Curling

Curling for alle

Curling passer like bra for jenter som for gutter, men gutter kan utvikle større kraft under kostingen, noe som gir en fordel. I ungdoms-OL på Lillehammer i 2016 ble det spilt mixed-curling med 2 jenter og 2 gutter på laget.

Den komplette curlingutøver

Curling stiller krav til egenskaper som balanse, konsentrasjon, presisjon, mental styrke, samarbeidsevne og taktiske egenskaper.

Fra styrke til presisjon

Curling var opprinnelig en styrkeidrett, hvor det var om å gjøre å sende steinen lengst mulig på innsjøer. Senere utviklet det seg til den presisjonsidretten vi kjenner den som i dag.

Hold deg skadefri

Exercises

 • Nivå 1

  10 Øvelser Last ned pdf

  Programmet består av tre nivåer. Når du mestrer øvelsene på det første nivået, er det på tide å gå videre til neste.

 • Nivå 2

  10 Øvelser Last ned pdf

  Programmet består av tre nivåer. Når du mestrer øvelsene på det første og andre nivået, er det på tide å gå videre til det tredje.

 • Nivå 3

  10 Øvelser Last ned pdf

  Programmet består av tre nivåer. Når du mestrer øvelsene på alle nivåene, er det viktig å fortsette å gjør dem hver uke for holde effekten ved like.

Related Articles