Tren deg til en sterk og stabil skulder

Mange idrettsutøvere plages med smerter i skulderen, spesielt de som gjør gjentatte kraftbevegelser over skulderhøyde. Programmet nedenfor er utviklet for å unngå nettopp dette.

Se video

Krever stabilitet

En stabil skulder avhenger av et samspill mellom musklene rundt skulderbuen. Disse musklene må være sterke og utholdende for å fungere optimalt. Dette gjelder spesielt hvis du driver med ballidretter som håndball og volleyball.

Krever bevegelighet

Ofte snakkes det om «kasterens paradoks» i forbindelse med skulderens rolle i idrett. Det går ut på at man trenger stabilitet og bevegelighet samtidig. Skulderen må være stabil for at kraftoverføringen skal være god, men samtidig bevegelig nok til å spenne armen maksimalt. Dette programmet tar høyde for begge deler.

Hold deg skadefri
Skulder

Exercises

 • Nivå 1

  5 Øvelser Last ned pdf

  Programmet består av tre nivåer. Når du mestrer øvelsene på det første nivået, er det på tide å gå videre til neste.

 • Nivå 2

  5 Øvelser Last ned pdf

  Programmet består av tre nivåer. Når du mestrer øvelsene på det første og andre nivået, er det på tide å gå videre til det tredje.

 • Nivå 3

  5 Øvelser Last ned pdf

  Programmet består av tre nivåer. Når du mestrer øvelsene på alle nivåene, er det viktig å fortsette å gjøre dem hver uke for holde effekten ved like.

Related Articles