Sykling

Møt Line Marie Gulliksen

Etter to måneders sykkelpause bestemte Line Gulliksen seg: Hun skulle satse og se hvor langt hun kunne komme.

Se video

Hvorfor begynte du med sykling?
Jeg begynte med sykling så smått da jeg ble utfordret av kolleger til å sykle Lillehammer–Oslo. Turen ga mersmak, og etter å ha lagt opp som svømmer to år tidligere fant jeg en ny måte å holde formen på. Folk påpekte at jeg klarte meg bra, og etter hvert ble jeg med på noen turritt og i Norgescup.

Når visste du at du ville satse?
Etter mye sykdom i 2014, et år på Hawaii i 2015 og en elendig sesong tok jeg to måneders fri fra sykkel før jeg tok beslutningen om å gå «all in» og se hvor langt jeg kunne komme. Så satsingen startet vinteren før 2016-sesongen.

Hva har vært høydepunktet i karrieren din så langt?
Jeg må trekke frem EM i år som et klart høydepunkt. Det var veldig stort å få tilliten til å sykle på det norske landslaget i et mesterskap. I tillegg kommer proffkontrakten med Hitec høyt oppe på listen. 2017-sesongen har generelt vært en eneste stor opptur. Jeg håper likevel på flere høydepunkter fremover.

Hva er det neste store målet ditt?
Mitt neste store mål blir å komme topp 10 i et klassikerritt til våren. I tillegg har jeg et sterkt ønske om å få sykle i VM.

Er du opptatt av å unngå skader?
Jeg tror det er noe alle idrettsutøvere er opptatt av, enten de er klar over det eller ikke. Noen blir kanskje ikke klar over det før de har skadet seg en gang, men som utøver er du helt avhengig av at kroppen fungerer optimalt, så ja – jeg vil absolutt si jeg er opptatt av det.

Trener du skadeforebyggende «hele tiden», eller er det noe du gjør på en økt i ny og ne?
Jeg trener skadeforebyggende jevnlig hver uke. Det blir dessverre noe mindre tid til dette i sesongen, da det er en del etapperitt som kan gå over en uke av gangen, men til vanlig har jeg skadeforebyggende basistrening 1–3 ganger i uken.

Hvor mye trener du?
Jeg trener i gjennomsnitt 20 timer i uken, men det varierer noe med sesong.

Har du et tips til dem som vil nå langt?
Mitt beste tips er fokusere på nåtiden og å gjøre så mye ut av det som man kan. Jeg tror at trivsel er nøkkel til suksess og at det er essensielt å kose seg med det man driver med. I tillegg er det mentale svært viktig, man må ha hodet med seg. I perioder der det er tungt, kan det hjelpe å ha noe å glede seg til, så man må være flink å rose seg selv med opplevelser innimellom, enten det er aktiviteter, mat eller pauser.