Ryggen er robust og slitesterk

Når ryggsmertene kommer akutt, kan det være lurt å begrense smertefulle aktiviteter de første dagene. Deretter er det viktig å gjenoppta aktiviteten for å bli bra igjen.

Rygg

Korsryggsmerter

Det er ingen øvelse eller treningsform som viser seg å være best i behandlingen av korsryggsmerter. Under finner du noen øvelser hvor hensikten blant annet er å styrke rygg- og magemuskler. I tillegg til dette bør du velge en aktivitet du trives med og som ikke provoserer smerten vesentlig. Det kan være løping, sykling eller generell styrketrening. Begynn gradvis. 

Trening som smertelindring

Når vi er i fysisk aktivitet produserer hjernen visse hormoner som gjør at smerten lindres. Nettopp derfor er det så viktig at man begynner å bevege seg igjen. I tillegg til å være fysisk aktiv er søvn og restitusjon essensielt for å oppleve mindre smerte og bygge overskudd til trening.

Hold deg skadefri
Rygg

Exercises

 • Nivå 1

  6 Øvelser Last ned pdf

  Programmet består av tre nivåer. Når du mestrer øvelsene på det første nivået, er det på tide å gå videre til neste.

 • Nivå 2

  5 Øvelser Last ned pdf

  Programmet består av tre nivåer. Når du mestrer øvelsene på det første og andre nivået, er det på tide å gå videre til det tredje.

 • Nivå 3

  5 Øvelser Last ned pdf

  Programmet består av tre nivåer. Når du mestrer øvelsene på alle nivåene, er det viktig å fortsette å gjøre dem hver uke for holde effekten ved like.

Related Articles