Boksing

Tren smart!

Etter å ha blitt utbrent lærte Patricia Martinsen-Altuve (f. 1999) at det ikke bare er viktig å trene hardt, men også smart.

Se video

Hvorfor begynte du med boksing?
En av grunnene til at jeg ville starte med boksing er fordi det er en tøff sport som virkelig utfordrer deg mentalt og fysisk, og det liker jeg. Men hovedgrunnen til at jeg driver med boksing, er på grunn av bestefaren min. Han drev selv med kampsport og gikk dessverre bort for 10 år siden. Så en måte å håndtere sorgen på er å bokse, samtidig som at jeg vil hylle ham gjennom å gå og vinne kamper.

Når visste du at du ville satse?
Jeg visste at jeg ville satse allerede før jeg gikk inn i Oslo Bokseklubb (OBK). Jeg hadde lenge visualisert at jeg trente på OBK, gikk kamper og vant. Så da jeg endelig gikk inn var det bare å legge inn jobben før det norske mesterskapet, som var 7 måneder senere.

Hva har vært høydepunktet i karrieren din så langt?
Høydepunktet så langt var å bli 2x nordisk mester i Danmark, og i tillegg få bestemannsprisen for jenter.

Hva er det neste store målet ditt?
Mitt neste store mål er å delta i EM.

Er du opptatt av å unngå skader?
Ja, jeg er veldig opptatt av det, for det er utrolig kjipt å ikke kunne trene eller gå kamp på grunn av skade.

Trener du skadeforebyggende «hele tiden», eller er det noe du gjør på en økt i ny og ne?
Jeg må si jeg har vært litt for dårlig på det, det har vært noe jeg har gjort i ny og ne. Men nå skal jeg trene mer skadeforebyggende, for det er viktig å ikke bare trene hardt, men også smart.

Hvor mye trener du?
Nå for tiden trener jeg ca 10 ganger i uka, eller mindre. Før trente jeg utrolig mye, noe som endte med at jeg ble overtrent, og det er ikke bra. Derfor trener jeg heller mindre og mer spesifikt.

Har du et tips til dem som vil nå langt?
Tren hardt, men smart, og ikke gi opp selv om du møter motgang, for det er da du blir sterkere. Sett deg mål, vær fokusert og ikke la deg forstyrre av dårlige distraksjoner som alkohol, tobakk og fester. En fest i ny og ne er greit, men om du skal trene for å bli best, er det vanskelig hvis du skal feste hver helg. I tillegg til den fysiske treningen, er det veldig viktig med den mentale biten også. Spesielt hvis du driver med en individuell sport.